Широківська сільська військова адміністрація
Луганська область, Щастинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День святого Валентина

Дата: 14.02.2022 13:06
Кількість переглядів: 268

Тиждень видався дуже яскравим.Гарний понеділок задав відповідний тон і ми в піднесеному настрої весь тиждень присвятили наближенню дня Святого Валентина. Зробили віконну інсталяцію, щоб перехожі теж згадали про це свято, прикрасили приміщення, приготували чудову підбірку підліткам про перші почуття та помістили їх на виставкову вітрину, розважали відвідувачів нашого закладу : вирізали витинанки для вікон, переглядали та обговорювали статті журналів, грали в лото, розповідали про історію виникнення дня Святого Валентина та " базікали" на різні теми.

А тепер для вас онлайн, любі підписники, декілька цікавих фактів про це свято.

* Традиція посилати коханим листівки у вигляді серця в день 14 лютого має відношення до однієї з легенд про святого Валентина. Вважається, що він з в’язниці написав послання своїй коханій на паперовому серці червоного кольору, але вона отримала листа тільки після страти закоханого. Правда, за іншою версією «валентинки» стали знамениті завдяки герцогу Орлеанському, який з ув’язнення писав своїй дружині вірші на рожевих сердечках.

*У наш час «валентинки» популярні настільки, що за обсягом продажів поступаються лише різдвяним листівкам. Причому їх прийнято дарувати не тільки коханим, але і родичам, і друзям і навіть вчителям і колегам. Більш того, багато американців і європейців купують «валентинки» в подарунок своїм домашнім тваринам.

* Основним подарунком на День святого Валентина є різноманітні солодощі у вигляді сердечок. За деякими даними щорічно багато жителів планети витрачають на цукерки, шоколад і пряники від 85 до 150 доларів, а продавці їстівних «валентинок» заробляють в цілому більше мільйона доларів.

* Квіти теж користуються величезною популярністю – у світі щороку в День святого Валентина і напередодні тільки троянд продається близько 200 мільйонів штук. Крім цього, в День закоханих часто дарують квіткові композиції у вигляді серця. До речі, іноді вони містять у собі полуницю або шоколадні «валентинки» на тонких металевих паличках.

З наступаючим днем Святого Валентина.

Любіть та будьте любимими!!!

Ваша Т.І.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора