Широківська сільська військова адміністрація
Луганська область, Щастинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

210 років з дня народження англійського письменника Чарльза Діккенса

Дата: 08.02.2022 11:37
Кількість переглядів: 383

Сьогодні 210 років з дня народження англійського письменника Чарльза Діккенса. Пропоную згадати цікаві факти з його життя та у бібліотеці можна переглянути виставку його книг.

1.У дитинстві Чарльз Діккенс навчався в баптистській школі.

2. Першим місцем роботи майбутнього письменника, ще в юності, стала фабрика по виробництву вакси, тобто гуталіну.

3.Коли Діккенс був ще дитиною, сім’я переїхала в Лондон. Однак, життя в столиці виявилося дорогим, що в підсумку призвело до того, що батька Чарльза посадили у в’язницю за борги. До того ж дружину заарештували разом з ним.

4.Так як його батьки перебували у в’язниці, у свої вихідні Чарльз Діккенс жив там же, з ними. В інший час він жив на роботі.

5.Невідомо, як могло б скластися життя Діккенса, якщо б не спадщина, отримана його батьком під час перебування у в’язниці. Це дало йому можливість звільнитися, а згодом навіть знайти непогану роботу в якості репортера в газеті.

6.Після роботи на фабриці він вивчився на клерка і працював в адвокатській конторі. Але першою роботою Чарльза Діккенса, наближеної до літератури, стала праця в якості газетного репортера.

7.Першими його творами стали нариси в газеті.

8. Роман «Посмертні записки Піквікського клубу», перший з написаних Діккенсом, приніс йому гучну славу і успіх.

9.Володіючи чудовою дикцією і акторською майстерністю, один час Діккенс заробляв додаткові гроші на літературних вечорах, де він читав свої твори для глядачів.

10.Ще за життя Чарльз Діккенс став найпопулярнішим англомовним редактором у світі.

11.У Діккенса була досить дивна особливість, яка супроводжувала його протягом усі життя — він іноді впадав в транс і переставав реагувати на все, що відбувалося навколо.

12.У Діккенса була звичка смикати в руках капелюх, коли його охоплювало відчуття дежа вю. Траплялося це з ним часто, і капелюхи в його гардеробі довго не виживали. Втомившись від постійних покупок нових головних уборів, він зовсім перестав їх носити.

13.В кінці XX століття портрет письменника був навіть поміщений на банкноту номіналом в 10 англійських фунтів.

14.Всього з-під пера Чарльза Діккенса вийшло 16 повновагих романів і безліч творів поменше.

15.Забобони були невід’ємною частиною життя Діккенса. Зокрема, він завжди лягав спати головою на північ, а до всіх предметів торкався тричі.

16.Народжений у великій родині, Чарльз Діккенс любив дітей. У нього їх було цілих 10.

17.Список дивних звичок літератора поповнила ще одна — випивання трохи гарячої води в процесі роботи, через кожні 50 рядків написаного тексту.

18.У своєму заповіті Чарльз Діккенс просив не ставити йому пам’ятників. Однак, його воля була порушена, і пам’ятники йому зараз є в чотирьох країнах.

19.Твори Діккенса багато разів ставали об’єктами екранізацій. Всього фільмів, мультфільмів та серіалів за мотивами його творчості було знято близько ста вісімдесяти.

З повагою Науменко Т.І.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора