Широківська сільська військова адміністрація
Луганська область, Щастинський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шахрайство НЕ ДАЙТЕ СЕБЕ ОШУКАТИ!

Дата: 11.01.2022 16:14
Кількість переглядів: 689

Кардінг - це вид шахрайства, при якому проводиться операція з використанням платіжних карток або їх реквізитів, яка не ініційована або не підтверджена її власником.

Якщо Вам прийшло сповіщення, шо Вами була здійснена якась покупка, але насправді ніяких покупок не було, потрібно бути уважним! Це не може бути технічною помилкою банку, оскільки банківська система є стабільною, надійною та виключає помилки.

Кардінг доступною мовою - це коли шахраї заволодівають даними Ваших карток і здійснюють з них онлайн покупки. Людині може здатися, що це помилка і тому афера може завершитися успіхом. Реквізити платіжних карток, як правило, беруть зі зламаних серверів інтернет-магазинів, платіжних і розрахункових систем, а також з персональних комп'ютерів (або безпосередньо, або через програми віддаленого доступу, так звані «трояни» або «черв'яки»).

Крім того, найпоширенішим методом крадіжки номерів платіжних карток на сьогодні є фішинг- створення шахраями сайту, який буде користуватися довірою у користувача, наприклад- сайт, схожий на сайт банку користувача, через який і крадуться реквізити платіжних карток.

Якщо з Вами трапилось щось подібне, звернись негайно в банк та поліцію.

Поліція Станиці Луганської вкотре закликає громадян бути пильними та не
піддаватися на провокації шахраїв!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора