Широківська сільська військова адміністрація
Луганська область, Щастинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Проєкт впровадження «пересувного відділення зв’язку» в сільській місцевості»

Дата: 26.07.2021 15:05
Кількість переглядів: 317

Фото без опису

«Проєкт впровадження «пересувного відділення зв’язку» в сільській місцевості»

Пересувне відділення поштового зв’язку (ПВПЗ) — це повноцінне поштове відділення, яке приїжджає у невеликі села та хутори з населенням до 2000 жителів для надання сільським жителям весь необхідний їм спектр поштових, логістичних, фінансових та інших послуг.

Бригада пересувного відділення у складі трьох осіб (листоноша, начальник та водій-супроводжувач) доставляють пенсію, ліки, періодику й посилки, приймають оплату за комунальні платежі, приймають та виплачують перекази тощо. Тобто пересувне поштове відділення надає весь спектр послуг, що і стаціонарне відділення.

Завдяки пересувним відділенням у селах розвивається малий бізнес — існує можливість відправляти товари поштою у будь-який куточок країни та за кордон. Перехід до формату пересувних відділень дозволяє співробітникам працювати на 0,7-1,0 ставки та заробляти у середньому на 70 % більше. Значно поліпшуються умови праці: якщо раніше листоношам потрібно було пішки чи на велосипеді долати великі маршрути з кореспонденцією, товарами та грошима, то тепер вони працюватимуть у комфортному автомобілі з водієм-супроводжувачем, що набагато безпечніше.

Пересувні відділення – це проєкт, який дозволить залишити пошту у селі, покращити сервіс для клієнтів, забезпечити гідну зарплату працівникам та оновити інфраструктуру.

Навіщо це селу?

Укрпошта — єдиний національний поштовий оператор зі 100% покриттям. Для понад 12,6 млн жителів хуторів, сіл та селищ саме пошта є місцем, де можна отримати всі послуги. Адже через низьку щільність населення там немає базової інфраструктури: аптек, банків, магазинів та інших благ цивілізації. Укрпошта взяла за мету якісно вплинути на рівень розвитку сіл, а тому трансформувала стаціонарну пошту у новий формат, завдяки чому є можливість отримувати 100% сучасних послуг біля дому.

Бригада пересувного відділення доставляє ліки, періодику й посилки, приймає оплату за комунальні платежі тощо. Завдяки пересувним відділенням у селах розвивається малий бізнес — можна відправляти свої товари поштою у будь-який куточок країни та за кордон.

Успішний досвід в Україні

З 2018 року проєкт успішно діє у Чернігівській, Київській, Херсонській, Одеській, Закарпатській, Черкаській та Чернівецькій областях. Послуги надають у спеціальній точці присутності та біля домівок жителів сіл і селищ. Працівникам Укрпошта пропонує роботу на повну ставку, пересування на сучасному автомобілі та можливість отримання премій у рамках програм заохочення праці.

Пересувні відділення просто незамінні там, де поки немає ТРЦ, аптек, банків, магазинів із великим вибором продуктів. «Укрпошта на колесах» буквально поєднує жителів малих сіл та хуторців із зовнішнім великим світом. І, найголовніше, що наші клієнти вдячні Укрпошті за це.

За даними Всесвітнього поштового союзу, пересувні відділення, зокрема транспортні засоби сільської доставки, у різний час використовували й продовжують використовувати 142 поштові адміністрації світу. Серед них: Великобританія, Німеччина, Австралія, Австрія, США, Росія, Білорусь, країни Балтії, Угорщина, Ізраїль, Індонезія, Італія, Швейцарія та ін.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора